Zoeken in ons aanbod


0 panden gevonden

Volgende >>

Oranje Weeshuisstraat 5

1271 VP Huizen

Huurprijs € 2 .250 / maand

Datum beschikbaar : 14 februari 2016

Omschrijving

 

Oranje Weeshuisstraat 5  Huizen

 

Een representatief pand met een unieke uitstraling en hoge sociaal culturele waarde.

Het imposante beeld in de nis boven de voordeur toont twee weeskinderen met de watersnoodbijbel welke koning Willem III  in 1862 ontving. Het weeshuis aan de Oranje Weeshuisstraat werd in 1869 gebouwd van het geld dat overbleef van een inzamelingsactie voor de aanschaf van de Statenbijbel voor de Koning.

Dit bijzondere monument is multifunctioneel en mag bewoond worden, maar is ook geschikt als kantoorpand, praktijkruimte, of een combinatie daarvan. Door zijn prachtige ruime kantoorkamers en vergaderzaal welke hoog zijn en veel licht inval hebben krijgt het geheel een statige uitstraling.

De ruimte wordt verdeeld in twee verdiepingen welke beide worden onderbroken door een lange gang met aan allebei de zijden mooie ruime vertrekken. De open keuken is op de verdieping gesitueerd en voorzien van koeling en vaatwasser. Op beide verdiepingen bevinden zich toiletten en er is een aparte ruimte voor de cv opstelling en de server. Via een vast trap is er een grote zolder bereikbaar, geschikt voor archief of opslag.

Het pand is o.a. voorzien van een alarminstallatie, kabelgoten, glasvezelkabel, tapijt, nooduitgang.

De ruimtes binnen en de schoonheid van de gevel buiten, in combinatie met de rijke geschiedenis die dit pand kent, maken het tot een unieke plek om te wonen en/of te werken.

Eerste verdieping : 65 m²

Tweede verdieping : 180 m².

Bergzolder ca. 150 m2

 

 

Kenmerken

Type Kantoorruimte/woonhuis
Bewoonbaar oppervlak 245 m²
Opp. terrein 245 m²
Aantal slaapkamers 3
Etages 2
Aantal toiletten 2
Verwarming Centrale verwarming
Warm water voorziening CV Ketel

Kaart

Wilt u nadere informatie? Stuur ons een bericht

Terug naar de lijst